På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NIKOLA
AKTIEN KAN BLI MER VOLATIL PGA LOCKUP-SLUT, DEADLINE (Direkt)

2020-11-27 16:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De snabba kurssvängningarna i amerikanska Nikola, som tillverkar ellastbilar, kan komma att intensifieras framöver.

Bidragande till detta är i så fall dels att en lockup-period för aktier löper ut och dels en annalkande deadline för att slutföra pakten med General Motors, skriver Bloomberg News.

Nikola-aktien har stigit eller sjunkit med mer än 10 procent under fyra av de senaste sex handelsdagarna. Positiva faktorer har bland annat varit utsikterna för elfordonsbranschen i stort och för branschledaren Tesla, som är på väg in i S&P 500-indexet. På den negativa sidan märks bristen på detaljer om framtiden för partnerskapssamtalen med GM.

Ett antal insiders och tidiga investerare i Nikola får den 30 november fritt fram att sälja aktier i bolaget, vilket lösgör en betydande del av aktierna för handel. I dagsläget har Nikola en så kallad free float på cirka 171 miljoner aktier och Deutsche Bank uppskattar att ytterligare cirka 130 miljoner aktier kommer att låsas upp på måndag.

Dessutom närmar sig den deadline för samtalen med GM, som är satt till den 3 december. Wedbush analytiker uppger att konsensusåsikten nu är att GM och Nikola kommer att skriva under ett reviderat partneravtal, som kan innebära att GM tar en större andel av Nikola.General Motors Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -