På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
NYA REKORD EFTER KORT HANDELSDAG, S&P500 +0,3% (Direkt)

2020-11-27 19:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna steg efter torsdagens Thanksgiving-ledighet och både Nasdaq och S&P 500 stängde på nya rekordnivåer efter fredagens korta handelsdag. Teknikaktier tog vid där onsdagen slutade och även läkemedelsbolag gick starkt med Amgen och Pfizer i toppen av Dow Jones.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,1 procent till 29.911. S&P 500 steg 0,3 procent till 3.638, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex steg 0,9 procent till 12.205.

Sentimentet lyftes av att Donald Trump sagt att han kommer lämna Vita huset om Elektorskollegiet väljer Joe Biden. Närmare än så har presidenten inte kommit att erkänna sig besegrad.

På fredagen tog Donald Trump dock till Twitter och skrev att Joe Biden bara kan ta över Vita huset "om han kan bevisa att de löjliga '80.000.000' rösterna inte nåddes olagligt eller genom bedrägeri".

På virusfronten noterades rekordsiffror för antalet covid-19-patienter i USA som vårdas på sjukhus som höll uppgångarna i schack. Flera experter varnar för att sammankomster i samband med firandet av Thanksgiving kan leda till nya ökningar både vad gäller sjukdomsfall och dödsfall.

Walt Disney meddelade på torsdagen att bolaget kommer att utöka antalet nedskärningar av anställda till cirka 32.000 från tidigare aviserade 28.000 efter att pandemin fortsatt att pressa nöjesparksverksamheten. Aktien var ned 1,3 procent på fredagen.

Slack, som rusade 37 procent på onsdagen efter rapporter om att Salesforce förde samtal om uppköp, var som mest ned omkring 7,5 procent på fredagen men handlades uppåt kring nollan efter att CNBC rapporterat att ett avtal kan vara nära förestående och stängde 0,1 procent ned. Salesforce var upp omkring 0,4 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 4 punkter till 0,84 procent.Walt Disney Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -