Sensys Gatso
Sensys Gatso ökar omsättning, resultat och orderingång (uppdatering) (Finwire)

2020-11-26 08:35
(uppdatering avser vd-kommentar)

Trafiksäkerhetslösningsbolaget Sensys Gatso ökar orderingången rejält i det tredje kvartalet. Omsättningen och resultatet förbättrades också.

Omsättningen steg 80,3 procent till 131,6 miljoner kronor (73).

Ebitda-resultat blev 22,8 miljoner kronor (-2,8), med en ebitda-marginal på 17,3 procent.

Rörelseresultatet blev 12,9 miljoner kronor (-17,8), med en rörelsemarginal på 9,8 procent.

Resultatet före skatt var 8,8 miljoner kronor (-17,9).

Resultatet efter skatt blev 5,9 miljoner kronor (-15,7).

Resultat per aktie hamnade på 0,01 kronor (-0,02).

Orderingången landade på 323,7 miljoner kronor (79,3), en ökning med 308,2 procent mot föregående år.

"Med den rekordhöga orderingången under kvartalet på 324 miljoner kronor, mer än fyra gånger högre än i fjol, förväntar vi oss en stark försäljningsutveckling. När vi betraktar orderingången för rullande 12 månader uppgick den till rekordhöga 909 miljoner kronor, en ökning med 95 procent jämfört med föregående år. Vi verkar i en affärsmiljö med långsiktiga relationer och avtal från våra statliga kunder. För att bedöma vår framtida omsättning är orderingången på rullande 12 månader vårt viktigaste nyckeltal att ta hänsyn till", skriver vd Ivo Mönnink i rapporten.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 11 miljoner kronor (-23,9).

"Under årets första kvartal påverkades vi alla när covid-19-pandemin drog över världen. Lyckligtvis har vi de senaste sex månaderna sett att vår verksamhet har påverkats minimalt av detta. Vissa genomföranden har flyttas fram eller pausats, men det har inte orsakat några strukturella problem i våra kontrakt och kundrelationer som ofta är mycket långsiktiga. Vår orderbok har till och med förstärkts under kvartalet med vår hittills största order från Mellanösternregionen. Med högre omsättning, förbättrade marginaler och kostnadskontroll har vår lönsamhet ökat markant", skriver Sensys Gatso-chefen.

Bolaget håller därför fast vid sin långsiktiga ambition om att öka nettoomsättningen till mer än en miljard kronor år 2025. Av denna omsättning ska 60 procent, över 600 miljoner kronor, komma från återkommande TRaaS-intäkter. Sensys Gatso håller också fast vid ambitionen att öka ebitda-marginalen till mer än 15 procent till år 2025.

Sensys Gatso bedömer att kontraktet i Costa Rica kan flyttas fram tre månader på grund av coronapandemin. Kontraktet är värt 192 miljoner kronor.




[Tabell 1]

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -