JETPAK
TOTALA INTÄKTER OCH JUSTERAT EBITA ÖKADE NÅGOT 3 KV, (Direkt)

2020-11-26 06:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Jetpak, som erbjuder tjänster inom transport och logistik, rapporterar att totala intäkter ökade med 1,4 procent till 0,2 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Den organiska tillväxten blev -8,4 procent.

Bruttomarginalen uppgick till 31,0 procent (34,2).

Justerat ebita blev 23,6 miljoner kronor (23,0) och rörelseresultatet uppgick till 22,9 miljoner kronor (22,6).

Periodens resultat blev 15,1 miljoner kronor (16,3) motsvarande 1:26 kronor per aktie (1:36).

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 21,6 miljoner kronor (26,1).

Likvida medel vid periodens utgång var 54,3 miljoner kronor (60,8).

"Efter ett mycket utmanande andra kvartal, hade Jetpak under det tredje kvartalet en god utveckling med ökad omsättning och förbättrade marginaler. Det lyckades vi med tack vare ett starkt fokus på kommersiella initiativ såväl som på kostnadskontroll, och detta under ett fortsatt utmanade affärsklimat", sammanfattar Kenneth Marx i delårsrapporten.

Efterfrågan på Jetpaks flygburna logistiktjänster ökade gradvis under kvartalet och särskilt bolagets större konton närmade sig normala intäktsnivåer. Efterfrågan på Jetpaks landbaserade kurirtjänster var stabil jämfört föregående år.

Vad gäller nya vågor av covid-19 kan dessa leda till ytterligare reserestriktioner och minskad efterfrågan, vilket i sin tur kan leda till en minskad tillgänglig flygkapacitet för Jetpak.

För att minimera påverkan från denna risk har Jetpak tagit fram en beredskapsplan med fokus på alternativa nätverkslösningar och kostnadskontroll. Vd påpekar också att pandemin medför vissa affärsmöjligheter för Jetpak, rörande bland annat distribution av covid-19-testkit och kommande vaccinleveranser.

"Baserat på våra hittillsvarande resultat och tagna initiativ så hyser vi viss optimism inför det fjärde kvartalet – även om affärspåverkan från en fortsatt covid-19 spridning gör utsikterna mycket osäkra", skriver Kenneth Marx.

Baserat på bolagets genomförda strategiska genomgång samt utfallet för det tredje kvartalet så kvarstår Jetpaks långsiktiga mål om att uppnå en årlig organisk tillväxt på 5 procent sett över en konjunkturcykel, med en justerad rörelsemarginal på 12 procent.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Jetpak Top Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -