BONESUPPORT
BOLAG DELÄGT AV LEDAMOT SÅLT STÖRRE POST (NY2) (Direkt)

2020-11-26 10:19

(Lägger till: från sjätte stycket, inklusive kommentar från Håkan Björklund)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Tellacq har sålt 590.500 aktier i Bonesupport för sammantaget drygt 38 miljoner kronor.

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynslista.

Det hälsovårdsfokuserade investmentbolaget Tellacq ägs, enligt uppgifter på Bonesupports hemsida, till 25 procent av Håkan Björklund som sitter i Bonesupports styrelse sedan 2016. Håkan Björklund, som var ordförande i Bonesupport under 2016-2019, är för närvarande styrelseordförande i Sobi.

Under onsdagen mäklade Carnegie en aktiepost om just 590.500 aktier i Bonesupport. Posten motsvarar cirka 0,9 procent av antalet aktier i bolaget.

Innan transaktionen uppgick Tellacqs innehav till nästan 3 miljoner aktier, motsvarande 4,5 procent av kapitalet, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning.

Tellacq gick in i Bonesupport via en kapitalrunda i slutet av 2016 och ägde motsvarande 5,6 procent av bolaget när bolagets noterades sommaren 2017. Efter en mindre ökning strax efter noteringen har innehavet legat orört sedan dess. Minskningen under veckan är alltså Tellacq:s första försäljning.

"Någon gång måste man ju sälja. Det handlar om en omallokering av våra resurser. Vi är ju ett litet investeringsbolag som gör investeringar i mindre hälsovårdsbolaget", säger Håkan Björklund.

Är ni nöjda med andelen efter minskningen?

"Ja, absolut. Vi har inga planer att göra något ytterligare. Vi har stort förtroende för bolaget", svarar Håkan Björklund.

Pengarna som frigörs i Bonesupport-affären är tänkt att hamna i nya spännande projekt.

"Det är absolut vår ambition", säger Håkan Björklund.

Tellacq är delägare i två publika bolag i Norden. Utöver Bonesupport handlar det om Bioservo. Ägarandelen där uppgår till 23 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


BONESUPPORT HOLDING - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -