USA
BIDENS TEAM "REDO ATT LEDA" PÅ INTERNATIONELLT PLAN (Direkt)

2020-11-25 05:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA:s tillträdande president Joe Biden sade på tisdagen att USA kommer vara "redo att leda" igen på det globala planet, och han åtog sig att arbeta tillsammans med landets allierade, rapporterar Reuters.

Bidens uttalande kom i samband med att han presentarede de personer som kommer att leda hans administrations utrikes- och säkerhetspolitik. Han sade att han, när han tillträtt den 20 januari, kommer att styra bort USA från den unilaterala nationalism som företrädare Donald Trump bedrivit.

"Det är ett team som speglar det faktum att Amerika är tillbaka, redo att leda världen, inte dra sig tillbaka från den, återigen sitta vid främsta bordet, redo att konfrontera våra motståndare och inte avvisa våra allierade, redo att stå upp för våra värderingar", sade Joe Biden.

Den tillträdande presidenten signalerade samtidigt att två av hands tidigare, mer liberala, rivaler, senatorerna Bernie Sanders och Elizabeth Warren, inte övervägs för platser i administrationen. Enligt Biden behövs deras röster i den jämna senaten

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -