Remedy Entertainment
Remedy Entertainment är i en finansiellt stark position - behöver inte ingå förhastade förläggaravtal (Finwire)

2020-11-19 15:25
Det finska börsnoterade gamingbolaget Remedy Entertainment är i en finansiellt stark position, varför man inte behöver ingå förhastade förläggaravtal. Istället kan man ta sin tid för att maximera värde. Det säger bolagets vd Tero Virtala under Nordic Tech Day som arrangeras av investmentbolaget GP Bullhound i samarbete med Nasdaq.

Företaget med bas i finska Esbo tecknade tidigare i år ett avtal med speljätten Epic Games kring två icke-utannonserade spel. Epic Games har även en plattform som konkurrerar med Steam på PC. Mycket är hemligt kring både spelen och avtalet.

Virtala lyfter under presentationen fram projektet Vanguard, vilket är ett multiplayerspel. I dagsläget har man inte tecknat något förläggaravtal för den titeln, vilket reducerar den finansiella risken i utbyte mot en del av framtida försäljning.

"En dag är det tänkbart att vi finansierar och släpper ett projekt själv men hittills har vi valt att samarbeta med förläggare", säger Virtala.

Virtala tror att teamet som arbetar på Vanguard kommer kunna skapa något unikt inom detta stora men konkurrensutsatta segment av gamingmarknaden.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Remedy Entertainment Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -