På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Infracom
'Vi är nog börsens bäst bevarade investeringsmöjlighet' - Infracoms vd (Finwire)

2020-11-12 15:28
"Vi är nog börsens bäst bevarade investeringsmöjlighet". Det säger IT-infrastrukturbolaget Infracoms vd Bo Kjellberg under en presentation hos Spotlight Next.

Bolaget har idag över 20 000 kunder där 99 procent är avtalsintäkter.

Målsättningen för 2021 är bland annat att göra större företagsförvärv, ha ett ökat fokus på internationella affärer och vara delaktig i kundens digitaliseringsresa. Bolaget uppges ha sett en ökad efterfråga i Europa.

Gällande marginalen så tror Kjellberg att den kan försvaras så länge som processerna ägs, men han tillägger att det kommer bli mer utmanande allt eftersom att bolaget växer och gör större förvärv.

Förvärvet av HDV Sweden Data har varit en del i att gå mot ett helhetstänk och komma närmare kunden. Företagsledaren säger att nischbolagens enda kommunikation med kunder idag är genom fakturor och att Infracom måste sitta med kunder och utveckla dem. Där är HDV en nyckelspelare för bolaget.

Inom förvärvsprocessen tror Kjellberg att det är engagemanget som skiljer Infracom från konkurrenter. "Vi sitter aldrig stilla, vi ringer alla, det finns liksom ingen policy i vårt bolag utan det är framåt till varje pris", fortsätter han.

Om fem år tror företagsledaren att Infracom kommer vara ett europeiskt bolag med tredubblad omsättning. Fokus ligger 100 procent på tillväxt och förvärv är en stor del av det. Bolaget vill bara framåt, avslutar han.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Infracom - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -