På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Cliens Sverige
Dometic nytt innehav i Cliens Sverige - minskade 5,2 procent i oktober (Finwire)

2020-11-09 18:34
Fonden Cliens Sverige minskade 5,2 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 5,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 9,1 procent och är därmed bättre än index som har ökat 1,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Roger Hedberg meddelar att fondens arbete med att öka exponeringen mot gröna investeringar fortsätter samt att detta gynnar avkastningen på portföljen.

Addnode, Vestas och BHG var de innehav som hade störst positiv avkastning under månaden. Addnodes uppgång beror dels på grund av en stark kvartalsrapport.

"Efterfrågan på vindkraftutrustning fortsätter vara väldigt stark och Vestas förannonserade orders klart över analytikernas förväntningar för Q3", skriver Hedberg.

De bolag som gick sämst under oktober var LIME, Pexip och Lagercrantz.

Under månaden tog fonden in två nya innehav, ÅF Pöyry och Dometic.

"ÅF Pöyry har i grunden en attraktiv konsultexponering med stort fokus på digitalisering, automatisering och grön omställning inom olika branscher. Dometic gynnas av en stark efterfrågan på slutprodukter för utomhusaktiviteter, såsom husbilar och båtar" kommenterar Hedberg.

Fonden minskade innehavet i Sandvik, Electrolux samt H&M.

[Tabell 1]

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Cliens Sverige A - I dag

{point.key}

Dometic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -