SKF
SKF släpper uppdaterade långsiktiga mål (Finwire)

2020-11-04 12:25
Verkstadsbjässen SKF presenterar idag uppdaterade långsiktiga mål i samband med kapitalmarknadsdagen som inleds klockan 13.00.

Den justerade rörelsemarginalen ska uppgå till 14 procent medan omsättningstillväxten, inklusive förvärv, ska vara 5 procent. Tidigare mål var en rapporterad rörelsemarginal på 12 procent och en organisk tillväxt på 5 procent mätt i lokala valutor.

I övrigt ska nettoskuld/eget kapital ligga på under 40 procent medan utdelningsgraden ska vara 50 procent. SKF siktar även på koldioxidneutralitet till år 2030.

"Våra uppdaterade mål avspeglar att vi är mitt uppe i en förändringsresa. Vi är nöjda med de framsteg som vi har gjort inom ett flertal områden, samtidigt som vi vet att vi kan förbättra oss ytterligare. Vi har kommunicerat en tydlig strategi och plan, och nästa steg kommer att handla om genomförande, och därigenom leverera på våra finansiella och miljömässiga ambitioner", säger finanschefen Niclas Rosenlew i ett pressmeddelande.

Vid kapitalmarknadsdagen kommer SKF ge mer information om fortsatta investeringar i tillverkning, ökad lokaliseringsgrad och fortsatt konsolidering av fabriker. Det uppges även att realiserade årliga vinster ska överstiga 5 miljarder kronor 2025.

"Under de senaste åren har vi genomfört en transformation av koncernen. Samtidigt som vi är långt ifrån klara har vi gjort betydande framsteg, inte minst under det senaste året. Nu är det dags att ta nästa steg på vår förändringsresa", uppger vd Alrik Danielson.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

SKF B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -