SINCH
SER LÅNGSIKTIG STYRKA I MEDDELANDETJÄNSTER - FC (Direkt)

2020-11-03 09:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sinch ser en underliggande stark trend inom sitt överlägset största segment Meddelandetjänster.

"Meddelandetjänster fortsätter att visa en stark utveckling, vilket vi har sett under flera kvartal", säger Sinchs finanschef Roshan Saldanha till Nyhetsbyrån Direkt i en intervju.

Under det tredje kvartalet visade Meddelandetjänster en organisk tillväxt i bruttoresultatet om 35 procent, med en fortsatt stark utveckling i Nordamerika där många av Sinchs stora, globala teknikbolagskunder är baserade.

Räknar ni med att den här trenden håller i sig?

"Ja, men det är svårt att säga om vi varje kvartal kan leverera ett starkt resultat. På en långsiktig basis ser vi absolut en styrka i Meddelandetjänster", säger Roshan Saldanha.

Han förklarar att bolaget har varit framgångsrika i att erbjuda sina produkter till kunderna.

Framöver breddas erbjudandet ytterligare i och med att Sinch i slutet av oktober lanserat sin nya produkt Sinch Conversation API som erbjuder flera meddelandetjänster (som Whatsapp, RCS, Viber och SMS) i ett gemensamt API.

Har ni sett samma trender i början av fjärde kvartalet som under det tredje kvartalet?

"Det skulle jag nog säga på det stora hela. Men historiskt sett har det fjärde kvartalet varit starkt för oss. Däremot finns det en osäkerhet vad gäller covid-19 nu", säger Roshan Saldanha.

Han påpekar vidare att en stor nyhet för Sinch är att bolaget slutförde förvärvet av SAP Digital Interconnect, SDI, som kommer att konsolideras från och med den 1 november och därmed kommer att bidra under det fjärde kvartalet. Under tredje kvartalet, den 1 september, slutfördes också förvärvet av ACL Mobile.

Sinch har som ambition att fortsätta att göra förvärv som passar in i bolagets strategi.

"Från ett förvärvsperspektiv letar vi i två kategorier. Dels söker vi efter bolag med vilka vi kan vinna nya kunder och bredda oss geografiskt, dels letare vi efter teknikförvärv som kompletterar vår produkt och som vi kan sälja vidare till våra kunder", säger Roshan Saldanha.

Sinch befinner sig på en väldigt segmenterad marknad och bolaget ligger i framkant när det gäller att konsolidera denna marknad, enligt finanschefen.

"Vi tittar på väldigt många förvärvsobjekt och vi har några av våra grundare i ett 'deal-scouting-team'. Vi vill göra förvärv och det är en viktig del av vår strategi, men det är viktigt att göra rätt förvärv och det är en process", säger Roshan Saldanha.

Vad har ni för krigskassa?

"Vi har en stark finansiell position även med de förvärven som vi har genomfört. Vi har en nettoskuld, ställt mot vårt justerade ebitda, på 1,8 gånger och vårt långsiktiga mål är att ligga under 2,5 gånger. Här ska vi komma ihåg att vi har en stark kassagenerering, under det tredje kvartalet kunde vi generera 145 miljoner kronor (kassaflöde före förändring av rörelsekapital, reds anm), så vi ser att nettoskulden kommer att minska", säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sinch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -