NEW YORK
TECHJÄTTAR SÄNKTE PÅ FREDAGEN, S&P 500 -1,2% (Direkt)

2020-10-30 21:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tungviktare inom tekniksektorn sänkte USA-börserna på fredagen samtidigt som stämningen dämpades av stigande virustal och nervositet kring nästa veckas presidentval.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,6 procent till 26.503. Det bredare S&P 500 var ned 1,2 procent till 3.270 och Nasdaqs kompositindex tappade 2,5 procent till 10.911.

"Vi är två handelsdagar från valdagen och folk vill vara säkra på att de inte överrumplas", sade Pete Santoro, förvaltare vid Columbia Threadneedle, till Reuters.

Inför valet har demokraten Joe Biden har haft en stabil ledning i nationella mätningar, men det ser betydligt jämnare ut i flera nyckeldelstater. Enligt sajten Realclearpolitics leder Biden nationellt med 51,3 mot 43,5 för Donald Trump. I de fem nyckeldelstaterna uppgår Bidens ledning däremot till 3,2 procentenheter.

Efter stängning på torsdagen kom rapporter från flera teknikjättar. Bland dem fanns Apple, som redovisade ett resultat som överträffade förväntningarna. Men rapporten visade också på det brantaste tappet på två år i försäljningen av Iphone. Aktien tappade 5,6 procent på fredagen.

Aktier i Twitter rasade 21 procent efter att bolaget endast adderat 1 miljon monetiserbara dagligt aktiva användare under det tredje kvartalet, jämfört med det andra kvartalet.

Bättre gick det för Googles koncernmoder Alphabet som steg 3,8 procent på fredagen efter att ha redovisat högre än väntat resultat för det tredje kvartalet.

Gamingbolaget Activision Blizzard redovisade en rapport som överträffade analytikernas förväntningar, samtidigt som helårsprognoserna var lägre än väntat. Aktien backade 2,6 procent på fredagen.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 4 punkter till 0,88 procent.Activision Blizzard Inc - I dag

{point.key}

Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Apple Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -