På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EUROPABÖRSER
BLANDAT EFTER STÖKIG VECKA, STOXX 600 +0,3% (Direkt)

2020-10-30 17:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europeiska börser var blandade på fredagen med nedgång i Tyskland samtidigt som Frankrike och Storbritannien bjöd på uppgångar.

Samlingsindexet Stoxx 600 steg med 0,3 procent.

I huvudfokus under veckan var fortsatt coronaviruset och de restriktioner som nu införts. Tyskland och Frankrike meddelade på onsdagskvällen att de inför nya nedstängningar och följde därmed Italien och Spanien som redan på söndagen meddelade att utlyste nya åtgärder.

"Den här veckan återvände rädslan, när börserna sjönk mycket efter insikten att ökande antal virusfall och stramare restriktioner i Europa kommer drabba de ekonomiska utsikterna", sade Barclays-strategen Emmanuel Cau i ett marknadsbrev enligt Reuters.

Tyska DAX-index sjönk 0,2 procent, brittiska FTSE 100 steg 0,3 procent och CAC30 i Paris steg 0,6 procent.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -