På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

APPLE
RESULTAT 0:73 USD/AKTIE 4 KV (NY) (Direkt)

2020-10-29 21:54

(Tillägg: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Det amerikanska teknikföretaget Apple redovisar ett resultat per aktie på 0:73 dollar för det fjärde kvartalet 2020 (0:76).

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 0:70 dollar per aktie, enligt S&P Global Market Intelligence prognossammanställning.

Försäljningen steg till 64,7 miljarder dollar (64,0). Väntat var en försäljning på 63,3 miljarder dollar, enligt analytikernas snittprognos.

Internationell försäljning utgjorde 59 procent av Apples totala intäkter under kvartalet.

Produkter stod för 50,1 miljarder dollar av Apples intäkter medan tjänster stod för 14,5 miljarder. Tjänsteintäkterna har vuxit i relativ betydelse jämfört med under motsvarande kvartal i fjol.

Iphone-försäljningen under det gångna kvartalet uppgick till 26,4 miljarder dollar. I år skedde lanseringen av årets Apple-modeller i oktober i stället för som brukligt i september.

"Apple avslutade trots motvindar ett räkenskapsår definierat av innovation med ett rekord-septemberkvartal, lett av rekord för Mac och tjänster", säger Apples vd Tim Cook.

Det tidiga mottagandet av bolagets nya produkter, med den 5G-kompatibla mobiltelefonen Iphone 12 i spetsen efter lanseringen i oktober, har enligt Apple-chefen varit "enormt positivt".

Teknikföretagets finanschef Luca Maestri beskriver det gångna året i mycket positiva ordalag och hänvisar till rekordinvåer för intäkter, vinst per aktie och fritt kassaflöde, trots en extremt svängig och utmanande makroekonomisk miljö.

Aktiemarknaden har emellertid handlat ned aktien med 4 procent i den amerikanska efterhandeln på torsdagen.Apple Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -