Cellavision
Affärsvärlden ger köpråd för Cellavision (Finwire)

2020-10-28 15:09
Medicinteknikbolaget Cellavision har påverkats kraftigt negativt av covid-19. Osäkerheten är relativt stor. Snart lämnar vd Zlatko Rihter bolaget och även ordförande Sören Mellstig har flaggat för att han slutar. De långsiktiga tillväxtmöjligheterna är däremot goda. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen konstaterar att Cellavision har en mycket stark marknadsposition på den strukturellt växande marknaden för digital mikroskopering. Cellavision skulle även kunna vara en uppköpskandidat.

"Det är knappast prislappen som lockar i Cellavision. Aktien är dyr här och nu. Risken finns att även fjärde kvartalet blir en besvikelse. För att se uppsida i aktien behöver man tro på att tillväxten återvänder 2021. Men å andra sidan är Cellavision en riktigt kvalitetsbolag. De brukar komma igen. Tillväxtmöjligheterna på sikt lockar. Det är svårt att pricka botten. Kanske kommer det se sämre ut innan det vänder. Den som inte räds den höga värderingen och risknivån här och nu och bryr sig mer kvalitet kan möjligen överväga en post", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger köpråd.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

CellaVision - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -