På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SKF
VINST OCH FÖRSÄLJNING ÖVERSTEG FÖRVÄNTAN - SAMMANFATTNING (Direkt)

2020-10-27 14:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kullagerbolaget SKF:s kvartalsrapport tog investerare och analytiker på sängen i positiv bemärkelse. Omsättningen i kvartalet var 5 procent över analytikerna i Infronts konsensus, medan rörelseresultatet toppade förhandstipsen med hela 36 procent.

Här följer en punktvis sammanfattning av rapporten:

Bättre än väntat. SKF redovisar ett justerat rörelseresultat på 2.475 miljoner kronor för tredje kvartalet. Väntat var 1.834 miljoner enligt ett genomsnitt av analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten. Försäljningen blev 18.596 miljoner kronor, jämfört med snittestimatet på 17.788 miljoner.

Fortfarande för osäkert ge prognoser. SKF ger fortfarande inga prognoser gällande efterfrågan för kommande kvartal. Osäkerheten kring den ekonomiska utvecklingen framöver gör det svårt att ge en tillförlitlig prognos för efterfrågan under det fjärde kvartalet, enligt SKF.

Kommer inte föreslå ytterligare utdelning för 2019. Som ett resultat av den ekonomiska osäkerheten har SKF:s styrelse beslutat att inte föreslå ytterligare utdelning för 2019. SKF sänkte utdelningsförslaget inför vårens stämma från 6:25 till 3:00 kronor. Då var budskapet att bolaget övervägde att kalla till en extra stämma under andra halvåret för att överväga och besluta om den återstående utdelningen.

Avsevärt lägre försäljning i Europa, högre i Asien. SKF:s försäljning i Europa var i båda bolagets segment (industri respektive fordon) "avsevärt lägre" än under motsvarande kvartal i fjol. I Nordamerika var försäljningen i industriverksamheten också "avsevärt lägre", i fordonsverksamheten däremot bara "lägre". För Asien- och Stillahavsområdet var försäljningen inom industriverksamheten "högre", medan fordonsverksamhetens försäljning var "avsevärt högre". Även i Latinamerika var industriverksamhetens försäljning "högre" samtidigt som den var "högre" även inom fordonsverksamheten.

Fick kortfristigt statligt stöd på 100 mln kr. SKF:s rörelseresultat i tredje kvartalet påverkades positivt av försäljningspriser och kostnadsbesparingar inkluderande kortfristigt statligt stöd på 100 miljoner kronor. Negativ påverkan kom från försäljnings- och tillverkningsvolymer, omstruktureringskostnader och uppgörelser med kunder. I rapporterat rörelseresultat ingick jämförelsestörande poster på -553 miljoner kronor, varav -462 miljoner från pågående omstruktureringsåtgärder och -91 miljoner kronor relaterat till uppgörelser med kunder.SKF B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -