På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ALLIGATOR
YTTL POSITIVA SÄKERHETSDATA FRÅN FAS 1 ATOR-1017 (Direkt)

2020-10-27 14:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alligator Bioscience meddelar ytterligare positiva säkerhetsdata från den pågående kliniska fas 1-studien med läkemedelskandidaten ATOR-1017, bolagets helägda 4-1BB antikropp som utvecklas för behandling av spridd cancer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Studiekommittén som övervakar säkerheten för patienterna i studien har godkänt dosen 100 milligram och beviljat start av dosering med 200 milligram, motsvarande cirka 3,2 milligram per kilo.

"Majoriteten av de observerade biverkningarna har varit milda eller måttliga (grad 1 eller 2) och ger bland annat indikation på att ATOR-1017 aktiverar patienternas immunsystem", skriver bolaget.

"Vi administrerar nu ATOR-1017 på de dosnivåer vi hade som mål när vi designade studien, dosnivåer som dessutom är 20 gånger högre än för jämförelseprodukten urelumab. Detta är en viktig milstolpe för utvecklingsprogrammet och för den kommande fas 2-studien", skriver vd Per Norlén.

Slutresultaten från den pågående fas 1-studien beräknas avläsas under första halvåret 2021, med start av en fas 1b/2-effektstudie under andra halvåret samma år.Alligator Bioscience - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -