SN
GÄRNA PARTERNAS LAS-FÖRSLAG, ANNARS TOIJERUTREDNINGENS (Direkt)

2020-10-26 10:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Svenskt Näringsliv ser gärna att överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv ligger till grund för ändrad lagstiftning på arbetsmarknaden, i annat fall utredningen "En moderniserad arbetsrätt".

Det skriver Svenskt Näringsliv i sitt remissvar på utredningen, även kallad Toijerutredningen, enligt ett pressmeddelande.

"Riksdagens partier har nu att välja vilket förslag som ska bli verklighet. Vi ser gärna att innehållet i överenskommelsen läggs till grund för lagstiftning. Om regering och riksdag slutligen anser att denna överenskommelse inte kan ligga till grund för lagstiftning så måste utredningens förslag införas senast den 1 januari 2022. Oavsett vilket så är det avgörande att det sker snabbt och att förändringarna blir verklighet under innevarande mandatperiod", säger Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl i en kommentar.

Han säger att dagens regelverk inte svarar mot de utmaningar som möter företag och anställda på arbetsmarknaden. Toijerutredningen innehåller en del positiva förändringar även om den endast tog sikte på en begränsad del av regelverket på arbetsmarknaden.

"En del av förslagen i utredningen är bra, en del mindre bra. Sammantaget väger de positiva delarna över", säger han.

Han tillägger att en majoritet av arbetsmarknaden nyligen har ställt sig bakom överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv som på ett "omfattande, positivt och kraftfullt sätt förbättrar villkoren för företag och anställda".

"Allt sedan överenskommelsen ingicks har flera fackförbund som hittills inte ställt sig bakom den uttryckt en vilja att diskutera förutsättningarna för att göra det", säger Mattias Dahl.

Johan Bahlenberg +46 8 5191 7935

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -