FRANKRIKE
KAN HAR RUNT 100.000 NYA SMITTADE PER DAG - RTL (Direkt)

2020-10-26 08:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Frankrike noterade ett nytt rekord i antalet nysmittade i covid-19 på söndagen då 52.010 nya positiva fall registrerades. Men enligt ordföranden för Frankrikes vetenskapliga råd, Jean Francois Delfraissy, kan det verkliga antalet smittade vara nästan det dubbla.

Det rapporterar tv-kanalen RTL.

Delfraissy talade om "en mycket svår, till och med kritisk situation", och tillade att det vetenskapliga rådet uppskattar antalet fall till runt 100.000 per dag.

"Mellan diagnostiserade fall, asymtomatiska fall… vi ligger runt det antalet. Vi kommer att ha ett virus som cirkulerar extremt snabbt", sade Jean Francois Delfraissy.

Han har varnat för en hotet om en andra våg av virussmitta sedan i september, men medger ändå att han har blivit "överraskad av brutaliteten i det som har hänt de senaste 15 dagarna".

Delfraissy anser att en möjlighet att bromsa virusspridningen är ett mer "massivt utegångsförbud", både i fråga om tid och omfattning.

"Ju tidigare åtgärder vidtas desto effektivare kommer de att vara", säger han.

Ett annat förslag skulle vara en ny inneslutning, men då mindre hård än i mars. Det skulle tillåta både arbete, med ökad frekvens av distansarbete, och göra det möjligt att upprätthålla skolverksamhet och ekonomisk verksamhet.

Jean Francois Delfraissy påpekade att beslut om sådana åtgärder är "i högsta grad politiska".

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -