EVOLUTION
ÄR I "SWEET SPOT" FÖR ATT FÅNGA TILLVÄXT - BOFA (Direkt)

2020-10-26 10:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Evolution Gamings expansion på den framväxande USA-marknaden, stark tillväxt på den etablerade asiatiska marknaden och fortsatt fokus på ökad lönsamhet ger Evolution Gaming en av branschens bästa positioner på den globala onlinemarknaden.

Det skriver BofA i en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av och tidigare på måndagen rapporterat om bankens höjning av riktkursen till "street high" med 980 kronor per aktie med upprepad köprekommendation.

"Asien utgör den största möjligheten i horisonten, och Evolution säger att den kan vara 10-20 gånger större än Europa. Onlinemarknaden är redan etablerad, till skillnad från USA, och Evolution vinner från såväl underliggande tillväxt som ökade marknadsandelar", skriver BofA i analysen.

Beträffande USA menar BofA att Evolution har stora möjligheter som bolaget ser ut i dag, men med köpet av Net Ent adderas en andra möjlighet till hävstång för tillväxten genom slotprodukter. Banken konstaterar att förvärvet av Net Ent "ger Evolution tillgång till alla amerikanska stater oavsett storlek".

Sedan årsskiftet har börsvärdet ökat med 150 procent och baserat på BofA:s estimat för 2021 värderas livekasinoleverantören till 26 gånger ebitda i relation till bolagsvärde. Den värderingen tar dock inte den starka tillväxten i beaktande, menar BofA och summerar:

"Vi anser att Evolution sitter i en 'sweet spot' för att fånga den globala och amerikanska onlinemarknaden".

På fredagen kom Evolution Gaming med en stark rapport, men aktiemarknaden reagerade ljummet. På måndagen var aktien ner 1 procent till 697 kronor vid 10.30-tiden.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Evolution - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -