Coca-Cola
Coca-Cola accepterar försäljning av australisk buteljeringsverksamhet (Finwire)

2020-10-26 10:20
Coca-Cola har gått med på att sälja sina 31 procent i den australiska buteljeringsverksamheten Coca-Cola Amatil till Coca-Cola European Partners för cirka 1,6 miljarder dollar. Det rapporterar Wall Street Journal.

För att affären ska kunna realiseras måste dock ägare till övriga 69 procent i Coca-Cola Amatil också sälja sina aktier. Coca-Cola European har lagt ett bud på dessa. Erbjudandet är i nivån 12,75 australiska dollar per aktie och motsvarar en premie på 23 procent mot den volymviktade genomsnittskursen för senaste veckan.

Coca-Colas försäljning i Australien är i linje med strategin om att fokusera mer på tillverkningen av koncentraten i dryckerna, vilket är mer lönsamt. Under coronapandemin har Coca-Cola också tvingats ta till fler åtgärder som inkluderat avyttring av vissa märken, nedskärningar och omstöpning av marknadsstrategin.

Verkställs affären med Coca-Cola Amatil kommer Coca-Cola fortsätta att vara en indirekt ägare till verksamheten. Detta då man idag har en post på cirka 19 procent i Coca-Cola European Partners.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Coca-Cola - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -