AUTOLIV
RUSTADE ATT ÖVERTRÄFFA GLOBALA BILMARKNADEN - ANALYSER (Direkt)

2020-10-26 10:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Autolivs rapport för det tredje kvartalet vittnade om en återgång till organisk tillväxt och för det kommande kvartalet är bilsäkerhetsbolaget rustat för hög ensiffrig organisk expansion, och väntas även växa snabbare än den globala fordonsmarknaden framöver.

Det skriver SEB i en färsk analys där riktkursen höjs för Autoliv till 840 kronor från 800 kronor med upprepad köprekommendation, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på måndagen.

"Med avsaknaden av motvindar på slutkundsmarknaden lyfts Autolivs starka verksamhetsnisch fram och vi ser utrymme för högre multiplar", skriver SEB och tillägger att detta bådar gott för 2021.

SEB resonerar därtill att Autoliv framöver väntas växa mer än den underliggande fordonsmarknaden där den organiska tillväxten för bolaget väntas uppgå till 17 procent för 2021, relativt en 12-procentig tillväxt för den globala produktionen av lätta fordon.

Även Pareto och DNB Markets noterar i sina respektive analyser på måndagen att Autoliv väntas överträffa den globala fordonsmarknaden framöver.

"Genom att introducera nya innovativa produkter samtidigt som bolaget vinner många nya kontrakt, har Autoliv förutsättningar för att överträffa bilproduktionen med omkring 4 procent för 2020-2021", skriver Pareto, som i sin analys höjer riktkursen för bilsäkerhetsbolaget till 850 (750) kronor samtidigt som rekommendationen höjs till köp från behåll.

DNB Markets resonerar att samtidigt som Autolivs orderbok materialiseras väntas bolaget överträffa den globala marknadens tillväxt, med avseende på lätta fordon, med cirka 5-6 procent för 2020-2022. DNB höjer riktkursen för Autoliv till 1.000 kronor, från tidigare 895 kronor och upprepar köprekommendation.

På måndagsmorgonen handlas det svenska depåbeviset 1,4 procent lägre till 740:60 kronor på en överlag röd börs.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Pareto Bank - I dag

{point.key}

SEB A - I dag

{point.key}

DNB Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -