Aros Bostadsutveckling
Aros Bostadsutveckling kallar till extra stämma för att besluta om garanterat utbyteserbjudande och riktad nyemission av preferensaktier (Finwire)

2020-10-23 10:44
Aktieägarna i Aros Bostadsutveckling kallas till extra bolagsstämma måndagen den 23 november i Stockholm.

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras, innebärande införandet av A-preferensaktier och B-preferensaktier. Den årliga utdelningen ska vara 8,50 kronor per A-preferensaktie och 7,50 kronor per B-preferensaktie.

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman beslutar om ett inlösenerbjudande till samtliga
A-preferensaktieägare i Bolaget om inlösen av preferensaktier med återbetalning genom
inlösenfordran. Inlösenfordran kan endast användas till att betala för tecknade nya B-preferensaktier genom kvittning av inlösenfordran.

För varje inlöst A-preferensaktie ska betalas ett lösenbelopp bestående av en inlösenfordran på bolaget om nominellt 102 kronor. Anmälan i inlösenerbjudandet kan ske från och med den 25 november till och med den 9 december.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om nyemission av högst 5,00 miljoner B-preferensaktier till en teckningskurs på 100 kronor per aktie samt nyemission av högst 1,04 miljoner B-preferensaktier till en teckningskurs på 96,25 kronor per aktie.

Syftet med emissionen av B-preferensaktier är att ger en lägre utdelning och därmed lägre kostnad för bolaget jämfört med befintliga A-preferensaktier.

Vidare vill styrelsen ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemisison av B-preferensaktier för högst 40 miljoner kronor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Aros Bostadsutveckling... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -