USA
VITA HUSET, PELOSI ANTYDER STÖDPAKET EFTER VALET - WSJ (Direkt)

2020-10-22 05:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Företrädare för Vita huset och representanthusets talman Nancy Pelosi öppnade på onsdagskvällen för att anta ett coronavirusstödprogram efter valet den 3 november, rapporterar Wall Street Journal (WSJ).

Tidningen noterar att budskapet tyder på att såväl tiden som den politiska viljan nu har runnit ut för att anta ett stödpaket före valet.

Nancy Pelosi och finansminister Steven Mnuchin rapporterade på onsdagen om fortsatta framsteg i förhandlingarna om ett möjligt stödprogram på 2.000 miljarder dollar. Men även om parterna lyckas nå ett avtal före den 3 november är utsikterna små för att ett lagförslag ska kunna antas snabbt, dels på grund av svårigheter att få in det i kalendern men också på grund av motstånd i den av Republikanerna kontrollerade senaten.

Hoppet lever dock om att stimulanserna ska kunna antas dagarna efter valet, och varken Vita huset eller Nancy Pelosi vill ge upp förhandlingarna.

"Jag är optimistisk om att det kommer ett lagförslag. Frågan är om det kommer i tid för att betala novemberhyran, vilket är mitt mål, eller om det kommer strax efter och retroaktivt", sade Nancy Pelosi.

President Donald Trump angrep senare på onsdagskvällen Demokraterna i ett par inlägg på Twitter, där han ifrågasatte om de demokratiska ledarna Nancy Pelosi och Chuck Schumer vilja "att göra vad som är rätt för våra fantastiska amerikanska arbetare och vårt underbara USA".

"Deras primära fokus är att baila ut dåligt skötta (och mycket kriminella) demokratiska städer och delstater", skrev Trump.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -