På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

TESLA
BAIRD HÖJER TILL KÖP, RIKTKURSEN TILL 488 USD (450) (R) (Direkt)

2020-10-22 14:06

(Rättelse: På flera ställen i texten, tidigare publicerad text avsåg gammal höjning)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analyshuset Bairds analytiker Ben Kallo höjer riktkursen för elbiltillverkaren Tesla till 488 dollar från 450 dollar efter onsdagens delårsrapport och höjer dessutom rådet till outperform från neutral, rapporterar Market Watch.

Baird menar att det inte är "för sent att ansluta till festen", enligt finanssajten, som tagit del av en analys. Firman sänkte tidigare i år aktien till neutral från köp.

"Vi var för tidiga", konstaterar Ben Kallo i analysen.

Teslas aktie har stigit med mer än 400 procent hittills i år, och handlades upp med omkring 5 procent i Wall Streets förhandel på torsdagen.

"Vi hade helt uppenbarligen fel, och anser att vi har fog för höjningen sett till väsentlig tillgång och möjlighet att sätta kapital i arbete och därigenom gott om sätt att driva på omsättningstillväxten", skriver Baird och kallar aktieägarskap för "ett måste" för investerare med fokus på hållbarhet- och teknikinnovation.

I en analys för två veckor sedan höjde Baird riktkursen till 450 dollar från 360 dollar, med hänvisning till att det finns en potentiell uppsida i bruttomarginaler och högre intäkter från miljökrediter för Tesla samtidigt som aktiens kursuppgång kan leda till att bolaget fokuserar mer på tillväxt i stället för initiativ på kostnadssidan.

Teslas aktie stängde på 422:64 dollar på onsdagskvällen, men handlades upp med omkring 5 procent i den tidiga förhandeln till kurser kring 443 dollar.

I rapporten på torsdagen gick att utläsa att det justerade resultatet per aktie uppgick till 0:76 dollar i det tredje kvartalet, högre än analytikernas förväntningar om 0:60 dollar per aktie, enligt S&P Global Market Intelligence.

Försäljningen var 8,8 miljarder dollar. Väntat var en försäljning på 8,3 miljarder dollar.

Tesla upprepade vidare målet om 500.000 leveranser för 2020. Tesla uppgav att bolaget har kapacitet att producera och leverera så många fordon detta år, men tillade att det har blivit svårare att nå målsättningen. För att så ska ske behöver Tesla leverera över 181.000 fordon under årets sista kvartal.

Det tredje kvartalet var det femte kvartalet i följd som Tesla rapporterade vinst.

På torsdagen stod också JP Morgan för en höjning av Teslaaktien. Dock en betydligt måttligare sådan, då riktkursen höjdes från 75 dollar till 80 dollar. Oppenheimer höjde i sin tur aktiens riktkurs till 486 dollar från 451 dollar.Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -