NEW YORK
BÖRSERNA NED EFTER TIDIGARE UPPGÅNGAR, S&P 500 -0,1% (Direkt)

2020-10-22 17:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna gav upp sina initiala uppgångar och lyste rött en bit in i torsdagshandeln. Fördröjda stimulanser och en ökad spridning av covid-19 tyngde sentimentet.

Vid 17.10-tiden hade Dow Jones industriindex försvagats 0,1 procent till 28.195. Även det bredare S&P 500 var ned 0,1 procent till 3.432, samtidigt som Nasdaqs kompositindex tappade 0,6 procent till 11.421.

Under en pressträff på torsdagen sade Representanthusets talman Nancy Pelosi att förhandlingar kring ett nytt stimulanspaket har gjort framsteg under veckan, men inte ännu är i mål.

Hon sade att det brådskar att komma överens eftersom smittan sprids fortsatt och kräver liv. Det viktigaste för att kunna öppna skolorna och få i gång ekonomin är att bekämpa viruset, sade hon.

Antal dagliga fall av covid-19 i USA har nu överstigit 60.000 tre dagar i rad.

Tesla avancerade 1,5 procent till 429:29 dollar. Efter onsdagsbörsens stängning bjöd elbilstillverkaren på en rapport där resultatet såväl som försäljningen slog analytikernas snittförväntningar. Det var femte kvartalet i rad med plusresultat för elbilstillverkaren.

Bidrog gjorde också Baird, då analyshuset uppgraderade Teslaaktien till outperform från neutral samt höjde riktkursen till 488 dollar per aktie.

En annan vinnare var Coca-Cola, som steg 1,6 procent, efter att dryckesbolagets kvartalsresultat slagit marknadsförväntningarna.

Teleoperatören AT&T:s omsättning för det tredje kvartalet kom in något bättre än väntat medan vinsten var i linje med förhandstipsen. Aktien adderade 5,8 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 0,84 procent.AT&T Inc - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -