På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Huawei
Huawei har i det tysta bunkrat chip för 5G-utbyggnaden - BN (R) (Finwire)

2020-10-22 14:30
(Korrigerat stavfel i rubriken)

Kinesiska Huawei har under de senaste månaderna i det tysta lagrat upp enorma mängder av viktiga chip inför USA:s sanktioner. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Åtgärden har varit till för att försäkra sig om att det finns tillräckligt med chip för att kunna rulla ut 5G-tekniken i Kina till och med under 2021.

Leverantören har varit taiwanesiska TSMC som i slutet av förra året började trappa upp produktionen av chip på 7 nanometer. Dessa utgör en av de viktigaste bitarna i 5G-basstationer. Enligt källor ska storleken på Huaweis order vid ett tillfälle ha fått cheferna på TSMC att undra om de inte underskattat den globala efterfrågan, skriver nyhetsbyrån.

I slutändan kom över två miljoner chip att bli levererade innan de amerikanska sanktionerna satte stopp för leveranserna förra månaden.

Både Huawei och TSMC har avböjt att kommentera.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -