GHP SPECIALTY CARE
MER NORMALA FÖRUTSÄTTNINGAR 3 KV (Direkt)

2020-10-22 08:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) GHP Specialty har kunnat återgå till mer normala förutsättningar under tredje kvartalet, efter en vår där hanteringen av effekterna från pandemin stod i fokus.

"Vårt finansiella resultat fortsätter att utvecklas i rätt riktning, där resultatet i perioden är vårt bästa tredje kvartal hittills. Alla våra tre segment går med vinst trots att våra verksamheter alltid har lägre aktivitet under semestermånaderna då många av våra kliniker drar ner på sin kliniska verksamhet", skriver vd Daniel Öhman i delårsrapporten.

I Norden förbättrar merparten av klinikerna sina resultat under kvartalet. Inom International påverkades GHP:s verksamhet och personal fortfarande av pandemin under kvartalet.

"Restriktioner har gjort det svårt för oss att fullt ut styra och bygga upp sjukhuset i Kuwait, vilket innebar att vi tillsammans med vår kund beslutade att halvera vår ersättning under andra och tredje kvartalet. Nu är vår personal på plats igen och vi kan återuppta arbetet med att skala upp och utveckla sjukhuset. Lokala restriktioner fortsätter dock att begränsa tempot i upprampningen", skriver vd.

I Vårdsamverkan styrs GHP:s resultat av mängden vård som konsumeras av försäkringsbolagspatienter. Mängden konsumerad vård påverkas även av yttre faktorer och under pandemin såg GHP att vårdbesöken minskade vilket även minskade bolagets kostnad för att leverera vård.

"Under det tredje kvartalet har patientvolymerna ökat igen och vi förväntar oss att det inom Vårdsamverkan kommer att vara en något högre efterfrågan på vård under en period framöver", skriver vd.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -