Colabitoil
Colabitoils dotterbolaget Smart Energy kallar till extra stämma den 25 november (Finwire)

2020-10-22 13:19
Aktieägarna i förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoils dotterbolag Smart Energy kallas till extra bolagsstämma onsdagen den 25 november 2020. Med anledning av den pågående coronapandemin kommer stämman att genomföras via förhandsröstning, så kallad poströstning. Någon stämma med möjlighet att närvara personligen eller genom ombud kommer därmed inte att genomföras.

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 1 miljard och högst 4 miljarder aktier.

Aktieägare motsvarande en minoritet föreslår att en särskild granskningsman ska utses för att granska vissa förhållande under perioden 29 maj 2019 till och med datum då stämman hålls. Aktieägaren vill att minoritsrevisor och lekmannarevisor utses. Aktieägaren föreslår att bolagsstämman godkänner att talan om skadestånd till bolaget ska väckas mot Capital Conquest AB. Underlag till förslaget är revisionsberättelsen till bolagets årsredovisning 2019. Det finns även förslag på dagordningen att dessa ovanstånde punkter bordläggs.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -