BULTEN
MARKANT BÄTTRING ANDRA HÄLFT 3 KV, TAR MARKNADSANDELAR (Direkt)

2020-10-22 13:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bulten hade en avvaktande inledning på det tredje kvartalet, i spåren av covid-19, men mot slutet av augusti och i september skedde en markant förbättring.

Det skriver vd Anders Nyström i bolagets delårsrapport.

Rörelseresultatet i kvartalet steg till 40 miljoner kronor (-8) vilket speglar främst de högre försäljnings- och produktionsvolymerna.

Alla de medarbetare som till följd av pandemin har varit inkluderade i arbetstidsförkortning eller korttidspermittering är sedan den 1 oktober tillbaka i full tjänst, uppger vd:n.

Under kvartalet ökade Bultens nettoomsättning med nära 19 procent och orderingången med drygt 70 procent.

"Den högre omsättningen och kraftigt förbättrade orderingången visar en fordonsmarknad i återhämtning och vi fortsätter att vinna marknadsandelar som en följd av att nöjda kunder har anförtrott oss nya kontrakt", skriver Anders Nyström.

Marknadsutvecklingen under resterande delen av 2020 är svårbedömd på grund av covid-19 och makroekonomiska faktorer som kan påverka Bultens kunders produktion.

"Vi kommer liksom tidigare under året att anpassa vår verksamhet till förändringarna i vår omvärld", avslutar Anders Nyström sitt vd-ord.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Bulten - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -