ALFA LAVAL
FÖRBEREDER RIKTAT OMSTRUKTURERINGSPROGRAM (Direkt)

2020-10-22 07:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industrikoncernen Alfal Laval uppger i delårsrapporten att på den nuvarande efterfrågenivån har de negativa effekterna av covid-19-pandemin resulterat i några strukturella obalanser i koncernen.

"När vi gradvis lämnar det kortfristiga besparingsprogrammet och återvänder till ett mer normalt verksamhetsläge är ett riktat omstruktureringsprogram under förberedning. Detaljerna i programmet kommer publiceras senast i samband med rapporten för fjärde kvartalet", uppger vd Tom Erixon i delårsrapporten för det tredje kvartalet.

Alfa Lavals rörelsemarginal på 17,6 procent under tredje kvartalet var i stort sett oförändrad jämfört med i fjol, trots lägre volymer, framhåller Tom Erixon.

"Det kortfristiga kostnadsbesparingsprogrammet fortsatte att leverera bättre än plan inom alla tre divisionerna och besparingarna uppgick till 225 mijoner kronor under kvartalet. Också kvalitetskostnaderna fortsatte att minska, speciellt för större engineeringprojekt. Detta har varit en nyckelfaktor i den förbättrade marginaltrenden för Food & Water-divisionen, som nådde 19 procent i det tredje kvartalet", skriver Alfa Laval-chefen.

Han betonar att det starka kassaflödet under de första nio månaderna har resulterat i en väsentligt lägre nettoskuld.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Alfa Laval - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -