Xspray Pharma
Xspray Pharma får in 265 miljoner kronor i riktad emission utan rabatt (Finwire)

2020-10-21 06:34
Forskningsbolaget Xspray Pharma har genomfört en riktad nyemission som tillför 265 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningskursen sattes till 142,50 kronor vilket är i nivå med gårdagens stängningskurs.

Investerare är bland annat Tredje AP-fonjden, Handelsbanken Fonder, Andra AP-fonden, Swedbank Robur Fonder, Fjärde AP-fonden och TIN Ny Teknik.

"Intresset för Xspray är extremt motiverande och vi vill tacka våra investerare för deras förtroende för Xspray och vår R&D. Med det tillskjutna kapitalet har vi nu den ekonomiska styrkan som krävs för att fortsätta förhandlingarna med potentiella partners för vår ledande produktkandidat HyNap-Dasa. Det gör det också möjligt för oss att påskynda utvecklingen av våra nästkommande produktkandidater. Vi planerar att påbörja studieprogrammet för HyNap-Nilo redan under första kvartalet 2021 och fortsätta den spännande produktutvecklingen av de efterföljande, ännu ej kommunicerade, produktkandidaterna. Vi kan nu dessutom slutföra expansionen av vår produktionskapacitet på Malta så att vi kan arbeta i full fart med flera produkter parallellt”, säger vd Per Andersson i ett pressmeddelande.

Utspädningen för befintliga aktieägare blir cirka 10 procent.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Xspray Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -