NIKOLA
AKTIEN RUSAR EFTER POSITIVT UTTALANDE FRÅN GM-LEDNING (Direkt)

2020-10-21 13:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vätgas- och elfordonsutvecklaren Nikolas kurspressade aktie rusade i den amerikanska förhandeln på onsdagen efter att vd Mary Barra uttalat sig i positiva ordalag för CNBC om samarbetsavtalet som hamnat i lösan sand i och med att anklagelser riktats mot grundaren.

Nikolas aktie handlades upp med 12 procent till kurser över 23 dollar efter Mary Barras uttalande på tisdagen.

"Jag är upprymd över möjligheterna att arbeta med Nikola, men avtalet är inte färdigförhandlat ännu", sade hon i sändningen.

Förhandlingarna mellan de båda bolagen fortsätter alltså, och den bortre tidsgränsen har satts till den 3 december för att nå ett avtal för teknikdelning runt den planerade eldrivna pickupen Nikola Badger.

Om inte avtalet kommer på plats tvingas Nikola lägga ned Badger-projektet, sade vd Mark Russels i slutet av förra veckan. Nikola måste få in en större tillverkare för att möjliggöra Badger, enligt vd:n.

Nikolas aktie har varit under kraftig press sedan i september, då blankarfirman Hindenburg Research publicerade en rapport där grundaren och ordföranden Trevor Milton anklagades för bedrägeri och överdrifter av Nikola-produkternas tekniska kapacitet.

Publiceringen gjordes dagen efter att Nikola och GM tecknat avsiktsavtalet. Sedan dess har Trevor Milton lämnat bolaget och GM beslutat sig att ompröva avtalet.

Både norska Nel och svenska Powercell har avtals- eller produktmässiga kopplingar till Nikola.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


General Motors - I dag

{point.key}

PowerCell Sweden - I dag

{point.key}

NEL - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -