På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

GAP
STÄNGER YTTERLIGARE BUTIKER I EUROPA PGA SVAG FÖRSÄLJNING (Direkt)

2020-10-21 12:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska klädkedjan Gap förbereder hundratals nya butiksstängningar i Europa för att spara kostnader, framgår av en nyhetsartikel på bolagets sajt.

Besparingsåtgärden är en del av bolagets plan för att hantera försäljningsminskningen sedan covid-19-pandemin bröt ut samt ökad konkurrens från snabbmode.

Gap hade i slutet av den senast rapporterade perioden i juli 129 butiker i Europa, men det antalet kommer minskas genom stängningar i Storbritannien, Frankrike, Irland och Italien fram till mitten av nästa år.

Tidigare i år stängde Gap-koncernen 225 butiker i världen som var olönsamma som en del av en omstruktureringsplan.

Koncernen, där också bland annat Banana Republic ingår, överväger nu också åtgärder avseende lager-och distributionsmodellen och e-handelsverksamheten i stort för Europaregionen.

Klädkedjan har haft svårt att hänga med i allt snabbare modecykler och intåget för det så kallade snabbmodet, där så väl svenska H&M som spanska Zara tagit mark.

Pandemikrisen har i sin tur lett till att Gaps butiksförsäljning försvagats avsevärt i samtliga marknader.Gap Inc - I dag

{point.key}

Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -