På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
AKTIVTET STEG I KNAPP TILL BLYGSAM TAKT – BEIGE BOOK (Direkt)

2020-10-21 20:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den ekonomsiska aktivteten fortsatte att stiga för alla amerikanska distrikt. Ökningstakten var "knapp till blygsam" (slight to modest) i de flesta distriken.

Det uppges i den amerikanska centralbanken Federal Reserves konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

Aktivtetsförändringarna uppges ha varierat beroende på sektor. I tillverkningsindustrin märktes generellt sett en måttlig ökningstakt. Bostadamarknaden upplevde fortsatt en stabil efterfrågan för både nya och befintliga hem.

Komersiella fastigheter fortsatte däremot att tappa i många distrikt, med undantag för varuhus och industri där byggnads- och leasingaktivteten var fortsatt stabil.

Privatkonsumtionen var fortsatt positiv. Vissa distrikt rapporterade en utjämning av detaljhandeln och ett visst upptick inom turismaktivteten.

Restauranger i många distrikt uttryckte oro för att kallare väder ska slå mot försäljningen, då de har förlitat sig på uthomhusservering.

Sysselsättningen steg i nästan alla distrikt men ökningstakten var fortsatt "långsam". Främst ökade sysselsättning bland tillverkningföretag.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -