FED
AKTIVTET STEG I KNAPP TILL BLYGSAM TAKT – BEIGE BOOK (Direkt)

2020-10-21 20:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den ekonomsiska aktivteten fortsatte att stiga för alla amerikanska distrikt. Ökningstakten var "knapp till blygsam" (slight to modest) i de flesta distriken.

Det uppges i den amerikanska centralbanken Federal Reserves konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

Aktivtetsförändringarna uppges ha varierat beroende på sektor. I tillverkningsindustrin märktes generellt sett en måttlig ökningstakt. Bostadamarknaden upplevde fortsatt en stabil efterfrågan för både nya och befintliga hem.

Komersiella fastigheter fortsatte däremot att tappa i många distrikt, med undantag för varuhus och industri där byggnads- och leasingaktivteten var fortsatt stabil.

Privatkonsumtionen var fortsatt positiv. Vissa distrikt rapporterade en utjämning av detaljhandeln och ett visst upptick inom turismaktivteten.

Restauranger i många distrikt uttryckte oro för att kallare väder ska slå mot försäljningen, då de har förlitat sig på uthomhusservering.

Sysselsättningen steg i nästan alla distrikt men ökningstakten var fortsatt "långsam". Främst ökade sysselsättning bland tillverkningföretag.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -