BETSSON
KONSOLIDERAR I UK, FOKUS PÅ BARA ETT VARUMÄRKE (Direkt)

2020-10-21 11:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Betsson konsoliderar sin verksamhet i Storbritannien och fokuserar på ett varumärke.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har successivt dragit ned på sin verksamhet i Storbritannien under de senaste åren. Koncernen har hittills haft nio varumärken, på tre olika plattformar och under fyra olika licenser i Storbritannien.

"Betsson har nu tagit ett strategiskt beslut att genomföra ytterligare förändringar genom att konsolidera verksamheten i Storbritannien och fokusera tillväxten på endast ett varumärke (Rizk)", heter det.

De resterande åtta varumärkena kommer att behållas i koncernens varumärkesportfölj och nyttjas på andra marknader, följaktligen krävs ingen nedskrivning av goodwill eller varumärken, skriver Betsson.

Betssons marknadsandel i Storbritannien är relativt liten och intäkterna representerar cirka 3 procent av koncernens totala omsättning.

"Det brittiska regelverket har förändrats kraftigt de senaste åren, vilket medfört betydande investeringsbehov i teknologi, regelefterlevnad och marknadsföring. Bolaget anser det inte längre affärsmässigt försvarbart att fortsätta med nuvarande struktur i Storbritannien. Tre av fyra licenser kommer därför att återlämnas till Storbritanniens spelmyndighet, UK Gambling Commission (UKGC) med omedelbar effekt. En av dessa licenser var under granskning av UKGC", skriver Betsson.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Betsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -