På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Astra Zeneca
Dödsfall i brasiliansk studie med vaccinkandidat från Oxford och Astra Zeneca (Finwire)

2020-10-21 19:37
Brasilianska hälsomyndigheten Anvisa uppger på onsdagen att en deltagare i en klinisk studie med ett covid-19-vaccin har avlidit. Studien testar den vaccinkandidat som utvecklas av Astra Zeneca och University of Oxford. Beskedet satte press på Astra Zenecas USA-noterade aktier och tyngde även andra vaccinbolag som Moderna, Pfizer, Biontech och Novavax.

Enligt University of Oxford som står bakom vaccinet kommer de kliniska testerna att fortsätta trots dödsfallet, rapporterar Reuters.

"Efter en noggrann bedömning av detta fall i Brasilien har det inte funnits några farhågor om säkerheten vid den kliniska prövningen och den oberoende granskningen i tillägg till den brasilianska tillsynsmyndigheten har rekommenderat att försöket ska fortsätta", uppger en talesperson för universitet.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -