Skandia Global Exponering
Skandia Global Exponering ökade 0,5 procent i september - bytte jämförelseindex i september (Finwire)

2020-10-20 12:53
Fonden Skandia Global Exponering steg 0,5 procent i september, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också steg 0,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltarna bytte fonden den 1 september till ett nytt skräddarsytt jämförelseindex med hållbart fokus. Förändringen innebär att fonden är fossilfri och har goda hållbarhetsvärden. Rörelserna i världens valutor påverkade fondens absoluta avkastning positivt

ECB, Federal Reserve, Bank of England, Bank of Japan, Reserve Bank of Australia och Sveriges Riksbank beslutade att behålla sina styrräntor oförändrade i september. Räntor på 10-åriga statsobligationer sjönk överlag under månaden.

Under månaden försvagades kronan mot den amerikanska dollarn med -4,0 procent, mot euron med -1,7 procent, mot det brittiska pundet med -0,2 procent och mot den japanska yenen med -4,2 procent. Oljepriset (Brent) sjönk -7,0 procent till 41,96 dollar per fat. Guldpriset sjönk samtidigt som samtliga basmetaller hade negativ utveckling.

[Tabell 1]

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Global Exponer... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -