LUNDIN GOLD
OROLIGHETER NÄRA FRUTA DEL NORTE EFTER BROKOLLAPS (Direkt)

2020-10-20 14:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lundin Gold uppger att det råder lokala oroligheter efter en brokollaps i helgen vid Zamora-floden omkring 20 kilometer från Lundin Golds Fruta del Norte-guldgruva i Ecuador.

Hittills har verksamheten vid gruvan fortsatt utan avbrott, men företaget övervakar vilken effekt som en upprättad vägblockad från lokala personer får på transporter av gods, personal och gruvkoncentrerat.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ingen skadades vid brokollapsen.

Under 2018 nåddes mellan Lundin Gold samt lokala och nationella aktörer en överenskommelse om byggnation av en ny bro på den aktuella platsen, delvis finansierat av bolaget. Byggnationen var och förblir provinsregeringens ansvar, uppger företaget.

"Trots att Lundin Gold omedelbart efter olyckan visade stöd har en grupp lokala personer upprättat en vägblockad på den offentliga vägen till Fruta del Norte. De som protesterar uttrycker frustration över avsaknad av framsteg hittills när det gäller byggandet av den nya bron samt förhållandena hos den gamla bron och dess kollaps. De kommer med flera olika krav, däribland vissa som riktas mot företaget", skriver Lundin Gold.

Bolaget engagerar sig med alla styrelsenivåer och med de lokala personerna för att lösa frågan på ett samarbetsvilligt och konstruktivt sätt samt inom rimlig tid, heter det.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Lundin Gold - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -