MÄLARDALENS OMSORGSFASTIGHETER
AVSIKTSFÖRKLARING M CELON (Direkt)

2020-10-19 20:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mälardalens Omsorgsfastigheter har under måndagen ingått i en avsiktsförklaring med fastighetsbolaget Celon om förvärv av åtta fastigheter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheterna består mest av flerfamiljshus i Storstockholmsområdet och fastigheterna ska betalas delvis genom bankfinansiering och delvis genom aktier.

Om förvärvet genomförs kommer fastighetsportföljen bidra med "starka kassaflöden, fortsatt tillväxt och utökande av bolagets befintliga bostadsfastighetsportfölj", heter det.

Fastigheternas totala årliga hyresintäkter är cirka 13,8 miljoner kronor.

Förvärvspriset ska fastställas med utgångspunkt i två oberoende marknadsvärderingar av fastigheterna som parterna avser låta utföras.

Enligt avsiktsförklaringen ska överlåtelseavtal ingås senast den 30 november och tillträde ske senast den 31 december.

Då Eric Fischbein är styrelseledamot i båda bolagen avgår han från Mälardalens Omsorgsfastigheters styrelse med omedelbar verkan. Dan Mangell har föreslagits som Eric Fischbeins efterträdare. Dan Mangell är egen företagare och marknadsekonom med bakgrund inom bolag som the Coca-Cola Company och SAS, och är sedan tidigare styrelseledamot i ett flertal bolagsstyrelser.Mälardalens Omsorgsfas... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -