På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nordic Paper
Affärsvärlden ger med viss tvekan rådet teckna Nordic Papers nyintroduktion (Finwire)

2020-10-16 15:37
Nordic Paper tillverkar främst kraftpapper i Bäckhammar utanför Kristinehamn i Värmland. Nu vill de kinesiska ägarna sälja en stor del av bolaget vid en notering på Stockholmsbörsen. Prislappen lyser röd, men teckningsintervallet är stort liksom investeringsbehoven. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Ingen nyemission sker i samband med noteringen, det är befintliga aktier som säljs. Priset ska sättas i intervallet 40 till 52 kronor per aktie motsvarande ett börsvärde på 2,7 till 3,5 miljarder kronor.

Tidningen hittar en varningsflagga inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om det breda intervallet för teckningskursen på 30 procent.

"Vi lutar ändå åt att rabatten på nuvarande vinster räcker för att göra detta till en okej nyintroduktion att teckna. Säljaren känns angelägen vilket talar för att teckningskursen kan sättas attraktivt. Utsikterna för kraftpapper är goda. De stora investeringarna ligger några år i framtiden. Valutautvecklingen är förstås alltid en joker. Med viss tvekan sätter vi rådet att teckna Nordic Paper", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -