Captor Iris Bond
Captor Iris Bond ökade 1,1 procent i september (Finwire)

2020-10-09 17:01
Fonden Captor Iris Bond steg 1,1 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltarna har bostadsspreadar varit relativt konstanta under september, samt att brantningen av den svenska räntekurvan var reverserad.

"Under sommarens stödköpsprogram har bankernas likviditet ökat stadigt och behovet att placera pengar hos Riksbanken överstiger för närvarande den summa som kan placeras på noll procent ränta. Detta har drivit ner tremånaders Stibor under Riksbankens reporänta eftersom alternativet är att placera pengarna till Riksbankens inlåningsränta på -0,1 procent. Detta har påverkat Iris avkastning positivt eftersom Stibor är referensen som betalbenet i iris swapbok fixerar mot", skriver förvaltaren.

Förvaltaren rapporterar ingen förändring i portföljen.

Vid utgången månad var Stadshypotek, Nordera Hypotek följt av Swedbank Hypotek de största innehaven.

Fondens största emittenter vid månadsskiftet var Länsförsäkringar Hypotek, Swedbank Hypotek följt respektive Stadshypotek.

[Tabell 1]

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Captor Iris Bond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -