Norron
Börspremiär för Vaccibody - Norron med i bolaget sedan 2016 och fått 2 000 procent avkastning (Finwire)

2020-10-07 14:42
Biotechbolaget Vaccibody börjar idag handlas på norska Merkur Market. Aktien har hittills handlats mellan 60 och 69 norska kronor. Aktien handlades tidigare på en lista för onoterade aktier kring 62 kronor och var på onsdagsmorgonen den mest omsatta aktien på Oslobörsen.

Norron har sedan slutet av 2016 investerat i bolaget. Innehavet var det första bolaget man investerade i inom sin strategi för onoterade innehav. Det uppger bolaget på sin hemsida.

Skälet till ursprungsinvesteringen var enligt bolaget mycket lovande grundforskning som bolaget i det skedet kunde presentera i pre-klinisk fas rörande personifierade cancervaccin.

Norrons ursprungsinvestering uppgick till 45 miljoner norska kronor. Under åren har man realiserat värden för 145 miljoner och har idag kvar 1,4 procent av bolagets aktier. Detta motsvarar idag ett värde om cirka en kvarts miljard norska kronor.

För fondbolagets andelsägare har investeringen genererat en utveckling på cirka 2 000 procent, eller en årlig snittavkastning på cirka 123 procent.

"Bolagets unika position inom personifierade cancervaccin validerades den 29 september 2020, genom tillkännagivandet av ett globalt forskningssamarbete med Genentech, en del av Roche-koncernen. Genom samarbetet förbinder sig Genentech att utveckla och finansiera ett av projekten från Vaccibodys teknikplattform till kommersialisering. Avtalet är i dagsläget värt cirka 7 miljarder norska kronor, exkluderat de framtida royaltyintäkter som tillfaller Vaccibodys aktieägare," skriver Norron.

Innehavet i Vaccibody återfinns i Norron Target, Norron Select och nya Norron Sustainable Equity.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Select R - I dag

{point.key}

Norron Target R - I dag

{point.key}

Nykode Therapeutics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -