NIKOLA
AKTIEN RUSADE SOM MEST 31% EFTER LEDNINGSLÖFTEN (Direkt)

2020-10-02 07:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska vätgas- och elfordonsutvecklaren Nikolas aktie rusade som mest med 31 procent på torsdagen efter att ledningen avgett löften om att mål för fabriksöppning och serieproduktion ligger fast.

Nikolas verksamhet har varit hårt drabbad av de senaste veckornas anklagelser som främst riktats mot grundaren och ordföranden Trevor Milton, som nu lämnat bolaget.

Fortsatt råder visst tvivel om det avsiktsavtal som ingicks med General Motors strax innan det att blankarfirman Hindenburg Research gick ut med sin omtalade rapport med anklagelserna mot Nikola.

Avtalet, som innebar att General Motors skulle få 11 procent av aktierna i Nikola mot ett teknikdelningsupplägg, har dragit ut över utsatt bortre tidsgräns och har ännu inte förhandlats färdigt. Källor med insyn i förhandlingarna uppgav dock på onsdagen att General Motors snarare är på väg att utöka sin andel i Nikola än att riva kontraktet, enligt CNBC.

Vid stängning på torsdagen hade Nikolas aktie svalnat till en dagsuppgång på 18 procent. I efterhandeln steg aktien med ytterligare närmare 2 procent. Kursnivån är på drygt 24 dollar - således fjärran nivåerna kring 80 dollar som nåddes strax efter avtalet med General Motors.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


General Motors - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -