Läge att dra ned på risken - Placera (Finwire)

2020-10-01 13:28
Den svenska börsen har fortsatt uppåt under september men lite slagiga marknader på andra håll i världen tyder på stigande osäkerhet gällande den fortsatta börsresan. I oktober blir det också ett ökat fokus på de politiska skeendena och spridningen av corona. Det skriver Placera i en analys på torsdagen.

Det finns visserligen saker att oroas över som utvecklingen av corona-smittan, brexit-processen som är på väg in i sin slutfas och den stökiga amerikanska presidentvalskampanjen. Samtidigt kan vi lita på att de stora centralbankerna kommer att agera om det blir turbulens på finansmarknaderna.

"När vi väger samman alla faktorer drar vi ändå slutsatsen att det kan vara läge att dra ner risken en aning. Mycket positivt är redan inprisat i dagens kurser och det blir allt svårare att överraska. Det gäller bland annat den kommande rapportperioden som vi tycker är ovanligt svårbedömd. Vårt allokeringsförslag för oktober blir därmed 60 procent aktier och resterande andel huvudsakligen i kassan", avslutar Placera sin analys.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -