Wihlborgs
Wihlborgs säljer fastigheter i Malmö Yttre för 1 430 miljoner kronor (Finwire)

2020-09-30 13:10
Fastighetsbolaget Wihlborgs har tecknat avtal om att sälja 21 fastigheter i Malmö omfattande totalt 124 000 kvdratmeter. Försäljningen sker genom en bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde om 1 430 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheterna ligger i Arlöv, Bulltofta och hamnen i Malmö och omfattar 24 000 kvadratmeter kontor samt 100 000 kvadratmeter logistik- och produktionslokaler.

Per den 30 juni uppgick fastigheternas bokförda värde till 1 079 miljoner kronor. Hyresvärdet är 110 miljoner kronor, genomsnittlig kvarvarande hyrestid är 31 månader och i nuläget är 92 procent uthyrt. Köpare är fastighetsfonder rådgivna av Blackstone och portföljen kommer att ingå i Mileway, deras europeiska plattform för last mile logistics.

- Wihlborgs strategi är att ha ett starkt fokus på attraktiva delområden med utvecklingspotential och denna affär bidrar till det. Nu kan vi lägga mer kraft i andra områden där vi ser ännu större möjligheter till framtida utveckling och värdetillväxt för oss. Malmö har ett diversifierat näringsliv med såväl tjänsteföretag som produktionsinriktade bolag som växer och det ger oss fortsatt stora möjligheter, säger vd Ulrika Hallongren i en kommentar.

Den nya ägaren tillträder fastigheterna den 1 december 2020.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Wihlborgs Fastigheter - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -