USA
STÖKIG, SVÅRKONTROLLERAD FÖRSTA DEBATT MELLAN TRUMP/BIDEN (Direkt)

2020-09-30 05:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den första debatten mellan president Donald Trump och utmanaren Joe Biden inför presidentvalet blev en stökig historia där deltagarna ständigt avbröt varandra och utväxlade invektiv. Moderatorn Mike Wallace hade svårt att kontrollera debatten.

Flera medier beskriver debatten som "kaotisk", Politico kallar den för "en tågkrasch", Wall Street Journal konstaterar att ordväxlingarna mer handlade om agg än om politiska nyanser, Reuters konstaterade att debattörerna "pratade över varandra och lobbade förolämpningar i ett hisnande politiskt slagsmål som gjorde det svårt för någon att göra en poäng".

"Kan du hålla käften människa? Detta är så opresidentiellt", sade en upprörd Joe Biden efter att ständigt ha avbrutits av president Trump redan under första delen av debatten.

Joe Biden kallade Donald Trump för en "clown" "rasist" och "den värsta president USA någonsin haft", och Donald Trump svarade med att "under 47 år har du inte gjort någonting" och att "det finns ingenting smart i dig".

Joe Biden angrep Trumps ledarskap under pandemin, som svarade med att "vi har gjort ett fantastiskt jobb".

"Jag ska säga dig Joe, du skulle aldrig kunna ha gjort det jobb vi har gjort. Du har det inte i blodet", sade Donald Trump.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -