På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Recipharm
Recipharm avyttrar delar av verksamheten i Portugal för 325 miljoner kronor (Finwire)

2020-09-30 16:56
Recipharm avyttrar sin distributionsverksamhet och sitt oftalmologibolag i Portugal för 325 miljoner kronor, motsvarande 31 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Recipharm har ingått avtal om försäljning av distributionsverksamheten Medicamenta som bedrivs i dotterbolaget Lusomedicamenta Sociedade Técnica Farmacêutica till Laboratório Medinfar Produtos Farmacêuticos.

I en separat transaktion har avtal ingåtts om försäljning av 100 procent av aktierna i dotterbolaget DaviI II Farmacêutica till Pihex Investimentos Imobiliarios. Recipharms verksamhet för kontraktstillverkning i Portugal kommer inte att påverkas.

Medicamenta fokuserar på hjärt- och kärlsjukdomar, sjukdomar i andningsvägarna och ämnesomsättningssjukdomar med en försäljning som uppgår till 14 miljoner euro per år. Köpeskillingen avseende distributionsverksamheten Medicamenta uppgår till 26 miljoner euro.

Davi, som är specialiserad på oftalmiska produkter, fokuserar på import och distribution av bland annat läkemedel och kosmetiska produkter samt material och utrustning till sjukhus, kliniker och laboratorier. Bolagets omsättning uppgår till 2,9 miljoner euro per år. Köpeskillingen för Davi uppgår till 5 miljoner euro.

Försäljningen av aktierna i Davi ägde rum i samband med undertecknandet av avtalet, medan försäljningen av Medicamenta beräknas slutföras i november 2020 efter erhållande av bland annat regulatoriska godkännanden.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Recipharm B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -