På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
BREDA UPPGÅNGAR MED POLITIK I FOKUS, S&P500 +0,8% (Direkt)

2020-09-30 22:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande USA-börserna handlades upp under onsdagen. Investerare utvärderade intrycken från nattens presidentvalsdebatt som enligt bedömare inte förmådde lugna oron för stökighet under och efter presidentvalet.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 1,2 procent till 27.782 medan det bredare S&P 500 hade stigit 0,8 procent till 3.362. Nasdaqs kompositindex stärktes 0,7 procent till 11.167.

Finansminister Steven Mnuchin och representanthusets demokratiske talman Nancy Pelosi, som tidigare uttryckt sig positivt kring möjligheterna att enas om ett nytt stödpaket, annonserade på onsdagen att man inte nått någon överenskommelse. Samtalen kommer dock att fortsätta.

Finansministern sade tidigare under onsdagen i en intervju med CNBC att han ska ge sig själv och talman Nancy Pelosi "en seriös chans till" att få till stånd ett stimulanspaket.

Den amerikanska läkemedelsutvecklaren Moderna, som har Astra Zeneca som storägare, öppnade starkt efter att bolaget sent på tisdagen gett besked om positiva antikroppsdata i en vaccinstudie på äldre.

Senare under dagen rapporterade Financial Times att bolaget att inte kommer vara redo för att ansöka om akut godkännande hos FDA förrän slutet av november. Modernas aktie steg med 0,3 procent, efter att ha varit upp som mest 6,6 procent.

Nöjesföretaget Disney har meddelat att bolaget avser minska antalet anställda vid bland annat sina amerikanska nöjesparker med runt 28.000 personer. Disneyland i Kalifornien är fortfarande stängt med anledning av pandemin. Aktien var ned 1,0 procent.

Micron Technology föll med 7,4 procent efter att man guidat för lägre försäljning som följd av de amerikanska regleringarna mot Huawei.

Googles moderbolag Alphabet sjönk med 0,1 procent efter att kinesiska konkurrensmyndigheter inlett en utredning mot Google efter att telekombolaget Huawei anklagat det amerikanska techbolaget för att snedvrida konkurrensen med plattformen Android, enligt Reuters källor. På onsdagen hade Google även ett lanseringsevent där man visade upp den femte upplagan av smarttelefonen Pixel 5 samt en uppdaterad version av smart-tv-lösningen Chromecast.

Duke Energy lyfte 7,4 procent efter uppgifter i The Wall Street Journal om att Nextera Energy ska ha uppvaktat bolaget angående ett möjligt bud.

Kasinobolaget Penn National Gaming har fått höjd riktkurs av Rosenblatt från 80 till 90 dollar, vilket enligt Streetinsider är den högsta riktkursen för bolaget bland analyshusen. Rosenblatt hänvisar bland annat till en lyckad app-lansering. Aktien steg 4,7 procent till 72:67 dollar per aktie.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 749.000 personer i september enligt en undersökning från ADP Employer Services. Väntat var en ökning med 648.000 personer, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen steg 4 punkter till 0,68 procent.Alphabet Inc Class A - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -